OPENING ARCHEOROUTE ROERMOND

Door Gilsing lokale media

Op 11 oktober, tijdens de Nationale Archeologiedagen, wordt de Archeoroute in Roermond geopend. Dit is een wandelroute van 2,5 km door de binnenstad, waarbij een App met augmented reality het onzichtbare verleden van Roermond onthult.

 

De gratis App Archeo Route Limburg leidt de weg. Zodra mensen hun telefoon op een speer of cortenstaal tegel richten (alsof ze een foto willen maken) zien en horen ze door deze app wat hier plaatsvond. Via augmented reality komt er als het ware een laag over het beeld op hun scherm heen. Soms treedt je werkelijk binnen in de geschiedenis. Dan schuift virtueel een muur open en dan ben je opeens in een Karthuizer klooster. Je ervaart aan den lijve hoe deze monniken het leven leidden. Je ziet varkenspootjes die bij een opgraving zijn gevonden op de Neerstraat en je hoort de meest fascinerende feiten over Roermond. Met moderne technieken herleeft de geschiedenis ter plekke.

Nergens in Limburg is de Archeoroute zo compleet met 7 punten, 2 specials en 10 soundbites die samen een wandelroute door het centrum vormen. Daarom wordt de officiële opening extra luister bijgezet. Met een ontvangst in het Arresthuis, een filmische introductie, een stukje ambacht en betrokkenheid van het bisdom, ondernemers, ECI Cultuurfabriek en andere betrokkenen vanuit Vitale Stad. Uiteraard gaan we tijdens de opening ook samen op pad en iedere aanwezige neemt een stukje Roermonds verleden mee naar huis.
De Archeoroute is een onderdeel van Vitale Stad en wordt mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg.

U bent van harte welkom tijdens de opening. Meld u daarvoor aan bij Chantal Dohmen - Bakkenes: chantaldohmen@roermond.nl<mailto:chantaldohmen@roermond.nl>.

Programma
11.00 uur Ontvangst in het Cellenblok van het Arresthuis: Pollartstraat 7, 6041 GC Roermond
11:15 uur Wethouder Ferdinand Pleyte
11:20 uur Toelichting op gebruik van de App door Joep Steinhage van Limburg Marketing
11:40 uur Lopend naar twee locaties voor de openingshandeling
12.45 uur Einde

Parkeren/OV
Er is helaas geen parkeergelegenheid bij het Arresthuis. Q Park Oranjerie (Oranjerie 1) of Q Park Roercenter (Roersingel 13) bieden mogelijkheden.
Het Arresthuis ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het NS station.

Voor meer informatie kun je terecht bij Chantal Dohmen - Bakkenes, Coördinator monumentenzorg en archeologie, T 0475-359440

De Archeoroute-app is al te downloaden. https://archeoroutelimburg.nl/nl/de-archeo-route-limburg-app.

 

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties