Bekende namen in jury UNICEF Kinderrechten Filmfestival Roermond

De jaarlijkse première van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) editie Roermond komt er weer aan! Donderdag 12 april schitteren jonge filmsterren op de rode loper van bioscoop Foroxity.  Kinderen uit de bovenbouw hebben films over kinderrechten bedacht én gemaakt. Een deskundige jury, bestaande uit filmregisseur Dennis Bots, kinderboekenschrijfster Li Lefebure en Roermonds bekendste vlogger Emma Keuven, kiest de beste film. Deze winnaar gaat door naar de landelijke KRFF-finale in Tuschinski in Amsterdam.

De afgelopen periode namen leerlingen van basisscholent Kempke (Sint Odiliënberg), De Stapsteen (Herten), Neel (Maasniel) en 't Mozaïek en Christophorus uit Roermond onder leiding van filmcoach Jeroen Stultiens hun eigen kinderrechtenfilm op. Alles deden ze zelf, van script schrijven, tot de rollen verdelen en animaties tekenen Kinderrechten die in de premièrefilms aan bod komen zijn onder meer: bescherming tegen oorlog, recht op familie, recht op geloof en recht op onderwijs.

YouTube kanaal
Alle films die meedoen aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival zijn (uiteindelijk) te zien op het  YouTube kanaal van KRFF. In nog geen vijf jaar tijd heeft het YouTube kanaal al meer dan 24.000 abonnees. Het kanaal is geliefd onder kinderen en staat inmiddels in de top 200 van best bekeken Nederlandse YouTube kanalen. In februari van dit jaar behaalde KRFF maar liefst drie miljoen (!) views. Iedere donderdag is er een nieuwe upload. Daarnaast haakt het KRFF YouTube kanaal met speciale afspeellijsten aan op actualiteiten Zo stonden er in de week van de gemeenteraadsverkiezingen kinderrechtenfilms over verkiezingen, democratie en vrijheid centraal. De trailer van de première in Roermond is hier te bewonderen.
https://www.youtube.com/watch?v=SPoqrVqmElI&feature=youtu.be

|Doorsturen